Braziliaans dwergvoetbalelftal kent grote namen

In de aanloop naar een interland tegen een land als Liechtenstein of Andorra is de bondscoach gewend te zeggen dat Oranje op zijn hoede moet zijn en moet waken voor onderschatting: “Er bestaan immers geen voetbaldwergen meer.” Als een van de zeventien miljoen bondscoaches moet ik hem in dezen ongelijk geven. Er bestaan wel degelijk voetbaldwergen.

Leer het Braziliaans dwergvoetbalelftal Ronald-Tinios kennen. De 99 cm grote Casemiro Robeiro, beter bekent als ‘Wagner Love’, is de sterspeler van het dwergvoetbalteam. En geloof het of niet, Ronald-Tinios verslaat bijna elke tegenstander dat twee keer zo groot is als haar eigen spelers.
“We geven de supporters wat ze willen. We hebben veel balbezit en scoren veel goals. Mensen zijn altijd verbaasd als ze zien hoe goed we zijn”, aldus Wagner Love in gesprek met Daily Mail. Ronald-Tinios, wat eigenlijk ‘de Reuzen van het Noorden’ betekent, werd in 2006 gevormd na vooroordelen over lilliputters die niet goed genoeg zouden zijn in de topsport.

Ze spelen op een voetbalveld met normale afmetingen en normale doelen. Echter mogen de voetbaldwergen wel op elkaars schouders bij het vormen van een verdedigingsmuur. Volgens coach Max zijn ze zo goed dat de meeste spelers op het hoogste niveau hadden gespeeld als ze groter waren geweest. Het team kent ‘grote namen’ als Wagner Love, Ronaldo en Cafu. Laatstgenoemde is 36 jaar, maar heeft volgens de coach longen van een 20-jarige.
De kleinste speler is net 97 cm – minder dan de helft van de lengte van de grote Peter Crouch – en de grootste komt net boven de 100 cm uit. Veel van de dwergen hebben kinderen en raad eens: dat zijn ook dwergen. Dus we kunnen met een gerust hart zeggen dat de volgende generatie van Ronald-Tinios alweer klaar staat.
Bekijk het grote sterrenteam hier:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s