‘Er gaat weinig veranderen aan het programma VI’

De berichtgeving over de breuk tussen tijdschrift Voetbal International en het gelijknamige televisieprogramma is enorm opgeblazen. Dat vindt hoofdredacteur Tom van Hulsen van VI. Hij denkt dat er juist niet veel gaat veranderen aan het tv-programma.

De redactie van VI wil zich niet langer verantwoorden voor uitspraken die worden gedaan in het programma, bijvoorbeeld de harde toon, maar ook de kritiek van oud-hoofdredacteur Johan Derksen op het tijdschrift. Derksen stopte in 2013 als hoofdredacteur van VI en de relatie tussen het blad en hem verslechterde de afgelopen tijd. Van Hulsen stelt dat hij de breuk niet in zijn column heeft aangekondigd. “Ik heb alleen geschreven dat wij geen redactionele bijdrage meer leveren aan het programma. Onze directie gaat over de verdere samenwerking tussen Voetbal International en RTL. Die zijn daarover in gesprek.”

‘Eer redden’
RTL-zenderbaas Marco Louwerens benadrukte dinsdag in De Telegraaf dat het blad niet zelf voor de breuk koos. Afgelopen vrijdag zou RTL, in een gesprek met de redactie van VI, het stoppen van de samenwerking hebben aangekondigd. Van Hulsen ontkent dat. “Afgelopen donderdag hebben wij de directie van RTL laten weten dat we geen redactionele bijdrage meer zullen leveren. Toen heeft RTL verteld dat ze volgend seizoen met een voetbalplatform willen beginnen en dat ze niet zeker wisten of VI daar nog bij betrokken zou zijn. Ik zat vanmorgen nog met hem in een radio-uitzending en toen zei hij dat het niet veel uitmaakte wie het bekend maakte.” Volgens Derksen wilde VI op deze manier ‘hun eer redden’, zo vertelde hij aan Quote.

Opgeblazen
Het nieuws moet echter niet worden opgeblazen, vindt de hoofdredacteur. “Ik heb de hele wereld aan de telefoon gehad. Het is nogal een item in Nederland. Dat is prima, want het zegt alleen maar iets over de naam van VI. Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Wij hadden verslaggevers aan de bar die commentaar gaven, dat zal niet meer gebeuren. Voor de rest is het aan RTL, maar ik denk dat er niet zo veel gaat veranderen.”

Onderscheid
Volgens Van Hulsen is voor veel mensen het verschil tussen het tv-programma VI en het blad VI niet duidelijk. “Het blad en het programma zijn twee verschillende werelden. Het staat RTL vrij om een programma te maken zoals zij willen. En met zo veel kijkers snap ik ook wel dat ze geen inhoudelijke wijzigingen willen maken. Dan is het aan ons om te zeggen dat we er niet meer aan mee willen werken, omdat het negatief is voor het imago van VI.”

Met zijn column wilde Van Hulsen dat verschil duidelijk maken. “Ik begrijp wel dat lezers en kijkers moeilijk het onderscheid kunnen maken tussen blad en programma. Ze denken vaak dat het één is. Ik heb alleen maar willen aangeven dat dat niet zo is en dat wij ieder onze eigen koers gaan varen. Maar het is absoluut onzin dat dat vrijdag door RTL is besloten.”

Advertenties

One thought on “‘Er gaat weinig veranderen aan het programma VI’”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s