Sportnieuws komt met WhatsApp-service

Sportnieuws gaat vanaf woensdag gebruik maken van een WhatsApp-service. Met een snel medium als Twitter en Facebook is het maar de vraag wat nieuws via WhatsApp toevoegt.

Volgens Dolf Schellekens, journalist van Sportnieuws, is het ‘dé manier om de doelgroep snel te bereiken’. “Vanaf volgende week brengen wij het groots naar buiten”, aldus Schellekens. Wie via WhatsApp nieuws van Sportnieuws wil ontvangen, hoeft simpelweg ‘TOP AAN’ naar 06-13559170 te app’en.

“We hebben deze service eerst getest in een testgroep. Vandaag vroegen we om feedback van deze groep. Hier zijn wat reacties op gekomen waar we echt wat mee kunnen. Wij vinden dat de service eerst goed moet zijn voordat we dit nieuws aan ons publiek vertellen”, vertelt Schellekens. “Sommige mensen gebruiken geen Facebook of Twitter en wel WhatsApp. We willen een voorloper zijn die de doelgroep op weer een andere manier kan bereiken.”
Screenshot_2015-01-21-15-39-15Knipsel

Ambitieus
Sportnieuws.nl is eigendom van uitgeverij Wegener. Het is een innovatieproject waarmee Wegener meer uit haar sportredacties wil halen. In de toekomst, want Sportnieuws staat echter nog in de kinderschoenen. Het Sportnieuwsteam is erg ambitieus. Binnen enkele jaren moet Sportnieuws.nl tot een van de grootste sportwebsites van Nederland behoren. Door het gebruik van social media, bereikt Sportnieuws nieuwe doelgroepen en gebieden. Via Facebook en Twitter hoopt Sportnieuws meer bezoek te creëren. Daar komt nu dus ook een WhatsApp-dienst bij.

“Het is de bedoeling dat er minimaal één tot drie berichten worden verstuurd. De feedback die we hebben gekregen, lijkt uit te wijzen dat we vier of vijf berichten kunnen plaatsen op dagen dat er veel nieuws is. We moeten hierin een selectie maken van al het nieuws wat we dagelijks publiceren. Dat is op dit moment een mix van opvallende verhalen en hard nieuws. Het publiek kan ons een berichtje sturen om te laten weten wat voor nieuws zij willen ontvangen. Ideaal, zo is er meer interactie met onze doelgroep en weten we precies wat onze lezers willen”, zegt Schellekens opgetogen.

Reacties
“De drempel is lager om te reageren, omdat het niet openbaar is. Ik verwacht dan ook dat de reacties verschillen met de reacties die we op Facebook krijgen. Op Facebook wordt er echt inhoudelijk gereageerd. Ik verwacht dat de reacties op deze WhatsApp-dienst vooral de genre van het bericht zullen gaan. Stel dat we veel reacties krijgen dat er meer gossip moet komen, dan spelen we daar op in.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s