Egoboost door omgekeerde roast

Je kent het vast wel, de programma’s waarin (bekende) mensen op een stoel worden gezet om vervolgens hélemaal afgebrand te worden. Eerstejaars studenten aan de Fontys Human Resource Management in Eindhoven vonden dat dit anders kon: een roast waarbij je ook op een stoel zit, maar dan volledig de hemel in wordt geprezen.

Complimenten en positiviteit zijn de kernwoorden waar het allemaal om draait. Het is de bedoeling dat docenten op de stoel plaatsnemen. Zij kunnen complimenten van studenten verwachten en moeten hun talenten vervolgens toepassen in hun huidige functie.

Eerstejaars HRM-studenten presenteerden dit idee tijdens het Docentevent in het Van der Valk Hotel in Eindhoven. Deze manier van ‘roasten’ werd onder luid applaus ontvangen. Volgens de website van Fontys HRM was de positiviteit meteen te voelen. “Deze insteek vind ik persoonlijk erg inspirerend. Tegenwoordig wordt er steeds vaker kritiek op alles gegeven”, zegt een deelnemer op de website van Fontys HRM.

Toekomst
“Nu is het een keer omgedraaid door deze studenten en dat zorgt voor een leuke en ontspannen sfeer. Ik moet zelfs zeggen dat ik onder de indruk ben van de studenten van Fontys HRM. Dat eerstejaars zoiets neerzetten op een docentevent belooft veel voor de toekomst”, aldus een deelnemer van een roast op de website van HRM.

Een voorbeeld van het oorspronkelijke ‘roasten’:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s