Verbouwing 013 tijdens festivalseizoen ‘een bewuste keuze’

Het Tilburgse poppodium 013 is vanaf 20 april tijdelijk dicht vanwege een flinke verbouwing. Bezoekers kunnen tot 11 oktober geen concerten bezoeken. Volgens persvoorlichter van 013, Gijs Garenfeld, is bewust voor deze periode gekozen. 

Tijdens de maanden dat 013 gesloten is, is het bezoekersaantal volgens Garenfeld doorgaans veel lager dan in de maanden buiten deze periode. De reden is uiteraard het festivalseizoen, dat ook in Noord-Brabant volop leeft. De verbouwing moet dan ook in oktober af zijn, want dan staat jazzfenomeen en kersverse Edison winnaar Gregory Porter op het programma. Garenfeld verwacht in november en december een extra drukke periode.

Verbouwing
De capaciteit van de grote zaal wordt uitgebreid van 2000 naar 3000 bezoekers om de concurrentiestrijd aan te gaan met andere poppodia. De capaciteit van de kleine zaal wordt verdubbeld naar 700 toeschouwers. In april 2016 vindt het Roadburn Festival en Neurotic Festival plaats, dat jaarlijks veel bezoekers naar het Tilburgse poppodium trekt. Laatstgenoemde heeft als laatste in het huidige 013 plaatsgevonden.

Tijdens de verbouwing is 013 nog wel elders in de stad actief. Het poppodium is namelijk organisator van het WOO HAH! Festival dat op zaterdag 4 juli wederom in de Spoorzone van Tilburg wordt gehouden. Daarnaast zijn in verschillende steden rondom Tilburg genoeg festivals te bezoeken, dus verschillende redenen om toch flink uit je dak te gaan dit festivalseizoen!

Bekijk hieronder de festivals die plaatsvinden in Noord-Brabant tijdens de verbouwing van 013.
//www.thinglink.com/card/647009907660292098
Lees meer: Bekijk het nieuwe 013!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s