Wordt Festival Uden Project X 2.0?

Een festival organiseren met behulp van social media; het kan! Pablo Slenders komt sinds een week slaap tekort door het grote succes. Hij organiseert het festival dat waarschijnlijk in Uden plaats gaat vinden. Het is de kracht van social media wat het volgens Slenders een succes maakt.

Samen met wat vrienden kwam Slenders op het idee om een festival te organiseren dat in juni 2016 gaat plaatsvinden. De locatie en de naam zijn nog onbekend, omdat de gemeente wacht op een plan van Slenders. Er zijn veel vrijwilligers met ervaring die zich hebben aangemeld om het plan te realiseren.

“Het idee is begonnen als peiling. We vroegen ons af of Udenaren hier behoefte aan hadden. Nou dat blijkt wel!”, lacht Slenders. Na iets meer dan 24 uur steunen al meer dan 2000 festivalgangers het idee. “Ik had dit niet durven dromen. Ik ben overdonderd en slaap tegenwoordig nog maar zes uurtjes per nacht.”

Project X
Als je aan een Facebookevenement denkt, denk je ongetwijfeld aan Project X in het Groningse Haren. Volgens de organisator hoeft men daar niet bang voor te zijn: “We hebben strategisch besloten om ons festival op een doordeweekse dag te houden. Project X was op een zaterdag. Wij gaan ervan uit dat de meeste bezoekers door de weeks werken, dus dat houdt een grote groep wel tegen”, aldus Slenders.

In Uden zijn geen treinstations. Hierdoor kan een grote groep mensen Uden niet tegelijkertijd bereiken. Ten slotte denkt Slenders dat een feest uit de hand kan lopen, maar een festival niet.  Vooralsnog is het festival in Uden een droom, maar lijkt die wel langzaam werkelijkheid te worden.

11060873_411660625680741_5901876557594010191_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s